perjantai 8. kesäkuuta 2018

(Huono) kesä

Jos edellisen otsikko oli kesä, niin pitäisikö tämän olla Suomen kesä.. Nelisen päivää ollut viluisaa ja sadellut. Tänään tikankonttiretkellä saatiin niskaan sateen lisäksi iso kasa rakeita.

Häärän lääkärikäynnit sai jatkoa, kun normaalien valeraskausoireiden (tissit roikkuu, tyyppi asuu Riepun mökkiluolassa) alapäästä oli ainakin öisin vuotanut jotain ja siitä oli kovin niin vieraat kuin omatkin koirat kiinnostuneita. Keskiviikon BH-treenit olikin ihan järkyttävää kitinää ja paikkamakuut oli karmeaa sokkoleikkiä (ai et kato, nousen, ai et kato, hiivimpä lähemmäs). Onneksi on Salme joka ei lähtenyt mukaan kriiseilyyn vaan vinkkas soittamaan lekuriin.. Mähän näin jo painajaisia et valeraskaus peittää kohtutulehdusta ja tuo elukka kuolee vähintään vuorokauden sisällä käsiin. Käytiin sit varuiksi Karvaisessa kaverissa ja ultrattiin kohtu joka oli siisti ja tyhjä. Kotona tyyppi yrittikin sitten hoivailla lelukalaa ja kovasti yritti saada sitä imemään. Valitettavasti julma lääkäri oli käskenyt estää hoivailut jos niitä ilmenee ja nyt kala on arestissa. En vieläkään tiedä mitä se vuoto oli tai miksi muut on siitä kiinnostuneita, mutta pienen googlettelun mukaan sellaista on ollut muillakin. Mitä lie.

Eilen oli sit rallytreenit jossa oli turistina semmonen 8-9 viikkoinen pentu, jonka kitinän kuuntelu iski kyllä suoraan Häärän huolisieluun. Onneksi olin varustautunut vähän paremmilla treeniherkuilla eli nakeilla niin saatiin jotain tehtyäkin. Naksuttelin väliajalla tyypille metallikapulan nostoa ja pitoa, oli muuten alkuun hyyyyyyvin epämiellyttävä purumateriaali, ihan itketti kun sitä piti koskea hampailla. Mutta niin vaan saatiin lopulta pari noutoakin käteen palautuksella tehtyä. On se super.

Ja super se oli paimennustreeneissäkin. Ajattelin että ne sen kolme aivosolua on kiinni jossain vauvahuuruissa mutta tyyppi olikin taas hommissa ihan työmielellä. Tehtiin ohjaajalle ja koiralle raskaita häkki- ja porttikulkuhommia ja jopas oli koiralla eniten korvia ikinä. Joutui sen verran tiukempiin paikkoihin että ei ihan pokka riittänyt kaikkeen hölmöilyyn itekseen niin kummasti käskyt kelpasi. Tätä tarvitaan niiiiiin paljon lisää, parasta! Parasta oli kun ensimmäisen oikeaoppisen häkityksen ja häkistä haun jälkeen totesin toiselle kouluttajalle että olin ihan varma että se räjäyttää ne portin auetessa joka suuntaan ja koutsi sanoi että niin hänkin oli :D Ja silti laittoi meidät tollaiseen paikkaan. Oikeasti kuljetti ne niiiiin nätisti häkistä ulos. Paras pikkupaimenmuikku!

Riepu on kehittänyt rosvoustaipumuksiaan uudelle tasolle. Se osaa nykyisin avata vetoketjut. Piipahdettiin Ikeassa eilen ja tyyppi oli sillä aikaa kaivannut jalkatilaan ylösalaisin tumpatun repun kuskin paikalle ja kiskonut kaikki kolme repun vetoketjua nätisti auki ja syönyt kaikki Häärän treeneistä jääneet herkut. Tuo pitää kyllä saada videolle joskus. Lisäksi tyyppi hyödyntää tehokkaasti kaikki häiriötilanteet, kuten hoitokoiran saapumiset ja poistumiset. Se käy ensin haukkumassa pihalla ja livahtaa sitten huomaamatta sisälle ja tarkastaa mitä joku onneton ois tällä kertaa jättänyt tarjolle. Pitäisi vaan olla niin pirun paljon tarkempi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti