maanantai 12. helmikuuta 2024

Millaisia pentukyselyitä Töhölään toivotaan?

Nyt kun uusintayhdistelmä Mizz - Häärä tuolla Häärän mahassa jo kovasti touhuilee ja viikon sisään heidän toivoisi ulkoistuvan, niin on taas ajankohtaista pohtia että millainen mun mielestä on hyvä pentukysely. Kaikkea ei tarvitse muistaa heti ensimmäisessä yhteydenotossa, mutta tässä asioita jotka olisi mielestäni tärkeää käydä läpi ennen kuin päätetään tuleeko teille pentua ja jos tulee, niin mikä pentu mihinkin kotiin.

Kuka, mitä ja mistä?

Kuka olet, millainen koirakokemus, millainen koiraharrastuskokemus, mistä päin, millainen koti, mitä kotona on ennestään, millainen asuinpaikka, millaiset treenimahdollisuudet, millaista elämää tykkäät koirien kanssa elää.

Miksi tai mihin?

Mihin hommaan pentua haaveilet, mitä olet tehnyt aiempien koiriesi kanssa. Mikä kiinnostaa, mikä ei missään nimessä kiinnosta. Mitä olet valmis kokeilemaan? Oletko nähnyt Töhöjä livenä, onko joku mun tuntema tyyppi vinkannut tästä pentueesta. On aina kiva jos joku tuttu on suositellut :) Voitko harkita hakevasi yhden näyttelyarvostelun joko ihan mielenkiinnosta tai mahdollista valioitumista varten.

Millaista?

Uros vai narttu, vai ei väliä? Itsenäistä, itsepäistä, avointa, helppoa, kilttiä, pitkäkarvaista, lyhytkarvaista.. Mikä olisi mieluinen. Lupailen pennut yleensä niiden ollessa kuusi viikkoa ja luovutan 8 viikkoisena, joten mitään kovin kattavaa luonnekuvausta on tietenkin mahdoton tehdä vielä tuossa iässä, mutta kyllä niistä kaikenlaista kipinää saa aistittua kun niiden kanssa muutaman viikon reissuaa ympäriinsä.

 

Lisäksi arvostan jos kyselijä kertoo avoimesti jos on yhteyksissä muihinkin kasvattajiin, niin tietää että en laita munia liikaa tähän koriin. On kurjaa jos päätät antaa pennun kotiin joka ilmoittaa niiden ollessa viisiviikkoisia että sainkin tiedon että saan koirani muualta. Se ei tarkoita että pentua ei meiltä voi saada, mutta on hyvä tietää että haussa on nimenomaan bortsupentu, ei bortsupentu juuri tästä yhdistelmästä.

Tieto paimenkoiran sielunelämästä on tärkeää. Lisäksi antaa hyvän kuvan jos vanhempiin on tutustuttu ainakin Koiranetin puolelta. Valmius teetättää terveystutkimukset (lonkat, kyynärät, olat, selkä LTV ja VA on ehdoton. Älkää valehdelko tästä, varmasti löytyy myyjiä joita tämä puoli ei kiinnosta yhtään ja sovitte varmasti paremmin yhteen. Ja muistakaa vakuutus ainakin ensimmäiseksi vuodeksi, kuvauksiin asti. Tällä hetkellä Lähitapiola ja Agria taitaa olla ainoat jotka korvaa OC/OCD tutkimukset, hoidon ja kuntoutusta.

Mieltä aina lämmittää jos on nähnyt kasvatteja tai vanhempia livenä jossain ja se on herättänyt mielenkiinnon.

Tylsimmät kyselyt on luokkaa paljonko maksaa ja millon voin tulla hakemaan yhden narttupennun :D


Toivottavasti kaikki menee hyvin ja minäkin saan laumaani oman Potterin tästä kakkoserästä! Kotiehdokkaat pääsee sitten tutustelee tälle kun pennut ovat lähempänä viittä viikkoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti