keskiviikko 25. maaliskuuta 2015

Lauman luotsi ja huoltaja. Kartturi ja palvelija.





Suvi, 26. Neljännen vuoden yhteiskuntatieteiden opiskelija, pääaineena sosiologia. Kokiksi valmistunut 2007, sen jälkeen erinäisiä koulutus- ja ammattikokeiluja kunnes päädyin yliopistoon fuksiksi 2011. Syksyllä 2013 tulin siihen tulokseen että tarvitsen elämään (omaani ja koirieni) jotain kivaa sisältöä ja uskaltauduin hakeutumaan Pohjois-Savon opiston Johdanto koiran koulutukseen-kurssille 13.-15.9.2013. Siitä alkoi syventyminen eläintenkouluttamisen tieteelliseen ja perusteltuun puoleen, ja sama matka jatkuu yhä.

Jatkoin innostuksissani Koiran tapakasvatus-kurssille 25.-27.10.2013. Verijäljen perusteet kurssin kävin Tairan kanssa 13.-15.12.2013 ja maastokurssin 9.-11.5.2014. Ikääntyvä lemmikki- luennon kävin kuuntelemassa 23.1.2014. Näiden kanssa osittain samaan aikaan suorittelin eläintenkouluttajalinjan viikonloppukurssi-muotoisena keväällä 2014 (20 ov). Tämä kaikki antoi pontta hakeutua samaisen opiston syksyllä 2014 alkavaan eläintenkouluttajan tutkintoon valmistavan koulutuksen päivämuotoiseen opiskeluun, jota suoritin elokuusta 2014 helmikuuhun 2015.  Periaatteessa olen näyttötutkintoja vaille valmis eläintenkouluttaja. Ajan ja rahatilanteen salliessa olen suunnitellut suorittavani tarvittavat näytöt heti maisteriksi valmistumisen jälkeen.

Agilityyn hurahdin alkuvuodesta 2014, joten reilu vuosi on uppouduttu sokkareiden, "ylivetojen" ja (suvi)valssien ihmeelliseen maailmaan. Tarkoitus olisi korkata oikeat kisat tulevana kesänä ja tämä blogi tuleekin toimimaan hyvin paljon myös treenikalenterina ja edistymisen seurannassa. Koirat ovat tässä perheessä siis urheilijoita siinä missä minäkin (oikeasti paljon enemmän kuin minä..) ja ansaitsevat hierontansa ja osteopaattinsa. Lihaskunnon parantamiseen ja hoitoon meillä aloitettiin doboilu. Oma pallo saapunee kotiin pian.

Koirien lisäksi olen kouluttanut ainakin kanoja, nautoja, hevosia, kania, rottia ja kokeillut papukaijan ja parta-agaman koulutusta. Nämä viimeksi mainitut eivät edenneet lajiintutustumista pidemmälle. :D Listaltani puuttuvat vielä ainakin sika ja kissa, jospa nekin saisi rekisteriin jossain vaiheessa. Ennen kaikkea tässä touhussa olen kouluttanut itseäni. Matka on pitkä, innostava ja jatkunee elämäni loppuun asti, sen verran laajasta asiasta on kaikkineen kyse..




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti