tiistai 8. tammikuuta 2019

Rallysuunnitelmat 2019

Eilen oli joulutauon jälkeen ekat rallytreenit ja se oli kaunista. Tosin tajusin sen vasta jälkikäteen, kun taas tehdessä jännitti niin että en muistanut kumpi on oikea ja vasen ja taas ääni hävisi johonkin niin että vihjeet ei olleet selkeitä ja kädet tärisi.. Onneksi on laji jossa kisajännitystä ei tarvitse hakea vain kisatilanteissa :D MES-rataa, yhdellä vinoudella koiran ollessa oikealla ja 360 oikealle tehtävässä (ohjaaja käytti väärää sanaa) ja yhdellä ohjaajan ylimääräisellä askeleella puolenvaihto takana tehtävässä. Jos koutsi sanoo että ei siitä oikein mitään kirjattavaa löytynyt, niin eikös silloin olla tosi onnistuneita? Tosin meidän rallyn kisatekeminen tulee tuskin koskaan näyttämään kovin iloiselta. Sitä on nimittäin tehtävä niiiin hitaasti ja flegmaattisesti kuin on mahdollista. Ei hirveää kehumista eikä reipasta askellusta, koska muuten nousee vire aksatasolle ja alkaa hyppypomppuiluseuraaminen ja ääntely. Emme siis vaikuta kovin onnelliselta koirakolta, vaikka sitä mitä suurimmissa määrin olemme.

Tämän vuoden tavoitteena on siis nousta ja pärjätä voittajassa. Eikä se mestariin nousukaan ihan mahdotonta ole. Siinä alkaa vaan kisoissa sattuma ratkaista niin paljon, mitä tehtäviä radalla sattuu milloinkin olemaan, kun kaikki ei ole satapros hallinnassa. Hiottavaa ja opetettavaa on vielä niin monessa alo-avo tehtävässäkin että ei oteta vielä mes-paineita. Kisoja on kalenteriin katsottu jo useampi. Vieraissa paikoissa tietty jännittää miten koira aina toimii kun yhtäkkiä tupsahdetaan uuteen paikkaan ja siellä pitäisi tehdä muuta kuin aksahommia.

Tarkoituksena on vähennellä käsiapuja, suoristella eteentuloja, parantaa oikean puolen hommia, lisätä kuuntelutaitoja eli sanallisten vihjeiden arvoa, opetella erottamaan oikea vasemmasta, oppia saamaan radat paremmin omaan päähän että kisaaminen ei olisi sitten sitä paniikinomaista seuraavan kyltin tähystelyä että mitäs siellä pitikään tehdä :D Ja lisäksi pitää oppia antamaan ja varmistamaan koiralle tarvittava tila kylteille. Rallyt jatkuu tänään. Toivottavasti treenien jälkeen on taas yhtä hieno fiilis kuin eilen. Lisenssikin on nyt maksettu. Eikun kovaa yritystä ja uurastusta tähän(kin) vuoteen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti