perjantai 30. joulukuuta 2022

Mahku pikkupentuna arjessa

Kirjoitettu marraskuun lopussa.

Jalan lisäksi tuli vielä korona kylään. Kaippa tästä vielä noustaan. 

Mutta asiaan. Millainen on Mahku?

Joku vanhakantainen johtajuushörhö ehkä toteaisi että se on dominoiva. Minä totean että resursseistaan tarkka ja täräkkä tyttö.

8 viikkoisena hän kuopi pihalla pissaamisen jälkeen. Huvittava näky. Heti seuraavalla viikolla taisi tarttua mun käteen kun otin omalta lautaselta tortilla. Not cool. Eläinlääkärillä rokotuksilla meinasi iskeä elliin kiinni kun edessä oli nuolumatto ja elli ois halunnut kuunnella keuhkoja. Se oli jo mun moka, kun tiesin että ei tykkää että syömistä häiritään. Piikin sai kyllä sitten pistää ilman mitään häröilyä eikä se häirinnyt syöntiä ollenkaan eli takapuolella sai tehdä mitä vaan, ruuan lähellä ei. 

Hän ei myöskään anna isoille periksi vaan ottaa tilanteet tosissaan, varsinkin Häärän kanssa vääntävät välillä niin että molemmissa on ollut reikiä. Nyt alkaa ehkä pieni tasapaino löytyä, mutta ei tää kyllä mikään perinteinen pikkupentu ole. 

Ulkona tyyppi on kova haukkumaan. Se ei mene selän taakse piiloon vaan iskee etulinjaan huutamaan peräsuoli pitkällä. Kauhulla odotan että kunhan nyt pääsen yli kuukauden lenkittämistauon jälkeen treenaamaan et mikä on tilanne. Äänetkin on jänniä, esimerkiksi naapurin mattojen tamppaaminen oli kauhu. Epävarmuudestahan se todennäköisimmin kumpuaa, joten itseluottamuksen kasvattamista edessä rutkasti. 

Paljon luopumistreeniä jossain vaiheessa, nyt ollaan enimmäkseen menty vaihtamisella. Koen sen resurssiherkälle helpommaksi. Luopumista sitten vähän vähemmän arvokkaista asioista alkuun, kuten leluista.

Mutta ei se missään nimessä ole vain kimppu ongelmia. Se on innokas tekemään, sitkeä yrittämään, hyvä muistamaan mitä on tehty aiemmin, sen liikkuminen on vaivatonta ja kevyttä (silloin kun se ei jahtaa Särmää), tyyppi ketjuttaa ihanasti, ei herkistele pintoja eikä korkeuksia. Paimenhommiin syttyi hienosti. Tykkää ja osaa käyttää nenäänsä ruuan etsimiseen. Ja se on maailman kainaloisin unikaveri. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti