perjantai 16. huhtikuuta 2021

Kesäpentuja tulossa.

 Ultrassa näkyi maanantaina pentuja. Käydään vielä röntgenissä varmistamassa määrää myöhemmin, kun sen verran näytti ruuhkaisalta.

Oli tämäkin stressiä. Juoksut alkoi noin kaksi kk ennakoitua aiemmin ja Mizzin silmätarkille tuli kiire, sen kun pitää astutushetkellä olla voimassa. Lisäksi Mizzin omistaja tahtoi vielä kuvauttaa Mizzin selän ja olat ja sitten oltiinkin jo niin tärppien äärellä että oli luotettava kuvanneeseen eläinlääkäriin ja lähdettävä astutusreissulle ennen kuin viralliset tulokset ehti Koiranettiin. Priimaa sieltä onneksi pukkasi joka saralla.

Mizz

Olkia jännäsin, kuten avoin tietokanta INCOC kertoo niin Mizzin veljellä tulokset ovat sairas/tulkinnanvarainen. SBCAK Terveystietokantaan on lisätty: "13.1.2019: INCOC-lausunto 12.1.2019: OC vasen sairas, oikea tulkinnanvarainen. Koiralla ei oireita (kuvattaessa 1v 3kk). Päivitys 21.1.2019: CBCT-kuvauksen (21.1.2019) perusteella oikea olkanivel normaali, vasen olkanivel olkanivelnastan takaosassa kasvulinjan lähettyvillä pieni rajallinen muutosalue, pieni (1mm) irtopala näkyvissä. Oireeton." Kyseinen koira harrastaa agilityä ilman oireita nykyisinkin.

Ylläolevan toivon jokaisen pennusta haaveilevan huomioivan. Häärän olat on kuvattu kaksi kertaa epävirallisesti ja molemmissa paikoissa niissä ei huomattu vikoja. Valitettavasti sisaruksiltakaan ei löydy INCOCista olkatuloksia, mutta kukaan ei kasvuiässä eikä aikuisena ole olkiaan tietääkseni oireillut. Täysin sukurasitteettomia yhdistelmiä tuskin tässä rodussa on.

Häärän ensimmäisessä pentueessa kaikkien neljän kuvatun olat ovat olleet terveitä. Lisää tietoa tilanteesta saadaan kun loput kaksi tässä puolen vuoden sisään ehtivät kuviin, mutta se ei enää tähän pentueeseen vaikuta. Riski on kuitenkin aina olemassa.

Treffit sujui hyvin ja luonnollisesti, nalkissa olo oli molemmista vähän tylsää ja ensimmäinen tuntui kestävän 45 minuuttia. Mizziä kummastutti alkuun kun Häärä ei näyttänytkään hampaita ja nurissut :D Kolme astumista.

Häärä on huomattavasti raskaammin kantavana kuin ekalla kerralla. Pidetään häntä hyvin.

Edellisestä pentueesta oppineena tämän toivottavasti syntyvän ja maailman tuuliin lähtevän pentueen tyypeille lähtee omistajan halutessa mukaan Move Wellin Pennun vuosi- jumppakurssi ja jos vaan saan aikataulut sopimaan niin pennut käyvät Kilposen Päivin käsittelyssä että lähtevät jumittomana ja "avoimena" uusiin koteihinsa. Narttu täytyisi tästä sijoittaa kun omiin nurkkiin ei mahdu ;)

Aktiivisia harrastuskoteja mahtuisi kenties listoille vielä, narttuja olisi taas tyypillisesti menossa mutta varsinkin jos uros olisi tervetullut niin laita viestiä tai sähköpostia. Toivotaan näistä ensimmäisen pentueen tapaan terveitä, mutta hitusen paremmin kroppaansa käyttäviä puuhailijoita.

Ja ainiaini! Kasvattajan peruskurssi, koetoimitsijan peruskurssi ja rallytokon koetoimitsijakurssi tuli paukuteltua kuukauden sisään. Kennelnimihakemus pistetty vireille 26.3. mutta ei varmaan ennen näiden pentuje rekisteröintiä ehdi :/

Edit. SBCAK puolsi Kennelnimihakemustani 25.4. Hitaasti mutta varmasti edetään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti