maanantai 14. kesäkuuta 2021

Neliviikkoiset 2

Huh, aika rientää kun on hauskaa. Ja raskasta. Itketään ilosta ja huolesta ja hymyillään valtavasti. Ja pyykätään :D Ihana saada seurata taas kasvua ja kehitystä. 

Tyypit madotettiin torstaina kun neljä viikkoa tuli täyteen. Mahat meni sekaisin. Kun sitten sisälämpötilat nousi meillä taas 29,6 asteeseen niin se veti pari pentua huonoon kuntoon. Oksensivat ja olivat velttoja, ruoka ei maistunut. Ruiskulla juottoa ja toiselle nesteytystä mahan alle. La illalla olivat jo molemmat taas reippaana. Kyllä se pelästtyttää ja kaikenlaisia tunteita tulee käytöä läpi.

Käytiin ekoilla Houndyn https://houndy.fi/etusivu/ leikkitunneilla tutustumassa tiloihin. Ensimmäinen automatka oli kammottava, kuin lokkiparvi olisi kailottanut takakontissa. Laitoin vielä Häärän sinne häkkiin niiden kanssa ajatuksella että imettäisi matkalla, niin kuin edellisiä. No ei, ei pennut halunneet syödä. Sitten kun ne oli kailottanut 10 min kuumassa autossa niin olikin hyvä käydä unille leikkitilan lattialle. Toisaalta sekin on tärkeä taito, osata nukkua itselleen täysin vieraassa paikassa. Kyllä ne siitä sitten virkosi ja oli ihana että Anitalla ei ollut hoppu, saivat lähteä tutkimaan omaan tahtiinsa kun heräilivät. Anitalla on vaikka mitä hyviä suunnitelmia seuraaville kerroille. Ääniä, hajuja, pintoja, käsittelyä.. Ihana kun matkassa on eläintenkouluttaja. Ja tietää että tilat on pentuja varten turvallisesti siivottu ja suunniteltu.

Häärä oli niin onnellinen kun sai ensimmäisen puoli tuntia puuhailla temppumaassa itsekseen namia etsien kun pennut veti hirsiä sammakkona. Jopa paukatti reissun jälkeen imetyskertojen määrät nousuun. Töitä se mamma tahtoo että jaksaa pentuja. Siispä palaillaan pikkuhiljaa ainakin rallyn pariin niin saa mieli virikettä.

Särmä on ollut mitä ihanin leikkitäti. Mitä nyt ei ihan ymmärrä että miksi vetoleikit ei vielä onnistu ja ole suositeltavia. Mutta kulkee perässä, opettaa hammastelun alkeita, läpsintää, käy pentujen tasolle leikkiin ja nukkuu päikkäreitäkin niiden seurassa.. Riepu haluaa välillä leikkiä ja välillä kertoo napakasti että nyt haluan olla rauhassa. Häärä alkaa jo vähän irroitella tyyppejä tissiltä ja oon siitä tosi iloinen. Edellisten pentujen kanssa se piti pakata tuubihuiviin kun ei olisi millään malttanut lopettaa imettämistä.

Pennut maistelevat ja syövät hyvin eri lihoja. Ensimmäinen nappulakerta pisti sekin mahat sekaisin, kokeilen tällä viikkoa uudelleen.Luita pitäisi käydä hakemassa niin saavat käyttää hampaitaan johonkin fiksuun. 

Vierailut ovat alkaneet, toivotaan paljon eri ikäisiä ja kokoisia ihmisiä.

Tairan vointi romahti reilu viikko sitten. Ensin pissaa alkoi tulla vähän ja yhtäkkiä oli joka yö ja monta kertaa päivässä housut tai matot märkänä. Joi myös valtavasti. Olin varma että nyt meni munuiset. Juuso käytti sen Karvaisessa kaverissa kun ensin metästettiin pissanäyte. Ottivat verikokeet ja yksi munuisarvo oli ihan himpun yli rajan, mutta ei merkittävästi. Muut priimaa. Virtsa meni viljelyyn mutta oli niin laimeaa ettei siihen saatu esille kasvua. Aloitettiin siis Propalin lääkitys. Taira saa 0,5 ml 3 kertaa päivässä 8 tunnin välein. Päivät on jo vuotamattomia, mutta kaikkina öinä on vielä kastellut housut. Juomista seurattiin kun oli vielä helle, kiskoi 5 tunnin aikana 0,75 l. Nyt mitataan uudestaan kun viileni. Pitäisi juoda vähemmän. Huoli oli kyllä kova, hyvästelin sen jo eläinlääkäripäivänä. Vaan vielä se yrittää uuden mutkan matkassa peitota. Meidän mummoin ja monta elämää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti