torstai 16. huhtikuuta 2015

Eläinten hyvinvointiseminaari 2015

Hieno seminaari takana, näitä vain lisää Suomeen että saadaan lisättyä tietoisuutta ihmisten keskuudessa. Jenni Haukion seminaarin avaus oli ihana, ehkä vähän liikutuinkin kun puhe oli niin kaunis. Ja niin totta. Yleisöä oli paikalla mukavasti ja aktiivista keskustelua käytiin niin luennon aikana kuin tauoillakin.

Paneelikeskustelussa ollut Kennelliiton edustaja osoitti kyllä olevansa hyvin pihalla nykypäivän ajantasaisesta koiratiedosta. Hän vähätteli jalostuksen tuomia terveysongelmia (tai oikeastaan terveysongelmaisten rotujen määrää, yksikin kun on liikaa), esitti faktana mielipiteensä siitä että jalostus on tuottanut nykykoirista liian pehmeitä (kuka haluis nukkua kovan koiran vieressä, epämukavaa ;)) ja väitti koiran toimivan kolmen(?) perusvietin mukaan. Ihan hirveää että tuollaista "tietoa" esitetään päätoimijan suulla, suorastaan vastenmielistä. Lisäksi hän tuntui hermostuvan kun kysyttiin miten lailla voitaisiin parantaa koirien hyvinvointia. Vastaus meni mitenkuten aivan huti aiheen. Kotitarvekanaloista hän kyllä osasi puhua..

Toinen tapaus oli sitten Hippoksen eläinlääkäri. Siihen asti loistavaa settiä ja täyttä asiaa, kunnes kävi ilmi että hänen mielestään hevoselle tulee olla selkeä johtaja ja mm. lastausongelmat johtuvat ihmisen huonosta johtajuudesta. Siinä vaiheessa alkoi yleisössä ja varsinkin meissä takarivin eläinkouluttajaopiskelijoissa aikamoinen kuhina, eikä lainkaan positiivisessa mielessä.. Kyllä oli somekin pullollaan pöyristyneen kuuloista kommentointia. Tällaisella tasolla on kahden suomalaisen johtavan ja lähes monopoliasemassa olevan liiton toiminta. Ei voi kun toivoa että nuoremmat ja ajantasalla olevammat ihmiset korvaavat nämä samaa vanhaa paasaavat henkilöt. Edes hitaasti mutta varmasti.

Kumpikaan näistä täysin vanhanaikaista ja virheellistä koulutushöpötystä suoltaneista ei tainnut vaivautua jäämään paikalle omaa vuoroaan pidemmälle. Olisivat ehkä voineet oppia jotain siitä, mitä maailmassa on ainakin viimeisen 20 vuoden aikana tapahtunut..

Muihin puheenvuoroihin olin erittäin tyytyväinen, varsinkin Tuulia Applebyn ja Eläinten hyvinvointikeskuksen edustajien esitykset olivat todella positiivista kuunneltavaa, samoin kuin minut hämmennyksen valtaan saanut Michael Mendilin luento Animal emotions and welfare. Voinkohan enää koskaan olla katsomatta kummalla puolella koiran häntä heiluu ja miettiä sitä muistanko kouluttaa koiraa sen "positiivisemmalta" puolelta :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti