torstai 4. kesäkuuta 2015

Rikki, rikkinäisempi, Riepu 1.

Elämä potkii välillä lujaa, välillä vielä lujempaa. Riepua haettaessa ajatuksena oli että jospa se näöstään huolimatta pystyisi elämään suht normaalia elämää. Sitten se pärjäsikin todella hyvin, paljon paremmin kuin olisin osannut odottaa. Aloitettiin erinäisiä harrastuksia mm. agieskari, paimennus ja nenätyöskentely, joissa koira toimi hyvin. Riepu myös sterkattiin ajoissa ennen ensimmäisiä juoksuja koska olin lukenut siitä olevan enemmän hyötyä kasvainten ehkäisyssä kuin ensimmäisten juoksujen jälkeen tehdystä leikkauksesta. Pidettiin taukoa treeneistä. Sitten aloitettiin uudestaan kunnes pamahti kinnerjänne. Ja toki vika löytyi molemmista takajaloista. Leikattiin, oltiin saikulla ja kuntoutettiin. Agility sujui enemmän tai vähemmän todella hyvin, aloin jopa haaveilla kilpailemisesta. Itsestäänselvää oli että koira kuvataan ennen moisen aloitusta, varsinkin kun pelkona oli (on?) että tyyppi mitataan mediksi, on juuri siinä rajalla. Ja kun se on muutenkin, edelleen kaikella rakkaudella tuollainen maanantaikappale.

Ensin tutkittiin polvet, jotka oli täysin kunnossa. Sitten koira rauhoitukseen ja muutaman tunnin jännittämisen jälkeen elukkalekurille kuulemaan tuloksia. Kehtasi vielä säikyttää aloittamalla lauseen "Voi kuule.. " ja pitämällä omasta mielestäni liioitellun pitkän dramaattisen tauon, jonka jälkeen totesi että kaikki kunnossa, käypä peli, saadaan aloittaa kisaaminen, vasen lonkka saattaa olla hieman löysä. Olin onneni kukkuloilla, tuossa kurjimuksessa oli jotain ehjää ja toimivaa! Mietin että lähetänkö kuvia lainkaan Kennelliittoon, mähän olin jo saanut sen tiedon mitä halusin. Koira on kisauralle riittävän terve. Uteliaisuus kuitenkin iski ja kuvat lähti lausuttavaksi. Jos rehellisesti sanotaan niin odotin kaiken olevan kunnossa, lonkkien ehkä B/B. Kun sitten maksun jälkeen ruutuun lävähti..

2.6.2015
nikamien epämuotoisuus
välimuotoinen lanne-ristinikama
VA0 (normaali)
LTV1 (jakautunut ristiluun keskiharjanne (s1-s2) tai muu lievästi normaalista poikkeava rakenne)

1.6.2015
kyynärnivel
lonkkanivel
0/0
D/D

Riepu KoiraNetissä

.. ei itkusta meinannut tulla loppua. Minä rakastan agilityä ja Riepu se vasta sitä rakastaakin. Riepu rakastaa rajuja veto- ja noutoleikkejä, riekkumista, pomppimista ja yleistä villiyttä. Tuo lonkkatulos oli kuin isku vasten kasvoja, lyttäys kaikelle sille työlle mitä tuon kanssa on tehty. Epäreiluus satutti eniten, miten niin monta kertaa lyötyä voidaan lyödä vielä kerran.

Sitten alkoi tulla tsemppaavia kommetteja, puhelimeen, facebookkiin ja ties minne. Riepu on pieni kevyt koira, jolla on kuitenkin terveet kyynärät ja polvet. Pidä se vaan hyvässä lihaskunnossa, saa paino normaalitasolle, ota uusintakuvat parin vuoden päästä että näät onko tullut nivelrikkoa, syötä niveliä auttavaa lisäravinnetta, anna koiran harrastaa omaehtoisesti. Ja että kuvien perusteella agilityä ei tarvitsisi lopettaa. Nyt on sitten aika varattu kuvat ottaneelle eläinlääkärille konsultaatioon ja lisäneuvojen hankintaan, voidaanko lääkärin mielestä tosissaan turvallisesti harrastaa vaikka lausunto olikin tuo. Lisäksi selän lausujalle laittelen sähköpostia ja pyydän lisätietoa ja soittelen lonkat lausuneelle lääkärille kun hänellä on seuraava soittoaika, esitän hänelle muutamia kavereiden ehdottamia tarkentavia kysymyksiä.

Ei heitetä vielä kirvestä kaivoon, niin monesta vastoinkäymisestä ollaan jo noustu että pidetään peukkuja että tämä(kään) ei meitä pysäytä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti