keskiviikko 26. lokakuuta 2016

Lokakuun puuhasteluja



Saatiin lunta tänne. Pentu ei oikein tuntunut huomaavan että mikään oli muuttunut. Mitä nyt kiskoo innoissaan lunta kitusiinsa minkä ehtii :D Tarpeet tulee pihalle myös "tuohon outoon aineeseen". Nyt ollaan treenailtu Häärän kanssa paljon purkkien ja kartoiden kiertämistä ja vähitellen yhdistetty niihin oikeaa ja vasenta sanallisella käskyllä. Pelkkä kiertäminenkin helpottaa lenkkeilyä huimasti, kun ei tarvitse itse selvitellä kun koira puikkasee vaikka valopylvään väärältä puolelta. Sana "kierrä" ja koira osaa tulla samaa tietä takaisin. Agilityä varten haluan myös tutuksi heti alkuun ainakin sanat vasen ja oikea. Vaikka ohjaajakaan ei niitä aina muista :D

Lisäksi "odota" käytöstä pitää vahvistaa, muutaman kerran penska puikkassut asunnon ja auton ovesta ulos ihan miten sattuu.

Tairan kanssa tehotreenissä pitäisi olla seuraaminen. Riepun kanssa agikentillä ollaan harjoitettu ahkerasti käskyjä suoralle hypylle ja takakierrolle. Lisäksi este-erottelut on edelleen treenikohteena. Hupu järkkäsi viime lauantaina halliin koko kentän mittaisen radan jota sai varailla ja avaimelliset saivat käydä treenaamassa sitten niillä ajoilla joita varaajilta jäi. Videolla Riepun viimeinen veto, eli vauhtia normaaliakin alhaisempi. Mutta hieno koira! Pääsin ohjaamaan myös kaverin koiraa ja voi että oli kivaa ohjata koiraa jota ei tarvinnut viedä kirjaimellisesti lähes kiinni jokaiseen esteeseen..


Nyt ollaan parin viikon sisään päästy tekemään tosi kivoja lenkkejä agipiireistä tuttujen tyyppien ja heidän koiriensa kanssa. Tuo vaihtelua omaankin ulkoiluun ja koirien on hyvä päästä pelaamaan hyväkäytöksisten koirien kanssa.



Videolla treenaa siis pikkuHäärä 10 viikkoisena. Huomenna kilahtaa mittariin jo 14 viikkoa <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti