torstai 9. helmikuuta 2017

Helmikuun alkua 2017




Käväistiin Häärän kanssa valvomassa karitsointeja ystävän lampolassa. Häärää ei päästetty häiritsemään lampaita, mutta valvomossa oli hyvä kuunnella niiden ääniä ja nuuskutella hajuja ja silti pystyä rauhoittumaan ja nukkumaan.  Pellolta löytyi myös lempiherkkua eli lampaan paskaa. Yöllä oli niin kaunista, tähtikirkas yö ja kirkas kuutamo. Muutaman kertaan vähän jänskätti kun Häärä pysähtyi aina pimeässä tuijottamaan johonkin ja jännittyi selkeästi. :D

Kaksi karitsaa saattelin itse maailmaan, kuivasin ja opastin syömään. Oli niin kylmä että mahdollisimman huolellinen kuivaus oli tärkeää. Ennen näitä tuli vielä kolmas avustetusti kun oli huonossa asennossa tarjolla. Kyllä riittää muutaman viikon päästä menoa ja meininkiä kun karitsat pääsee rälläämään.

Ensi viikolle lupailtiin paimennusmahdollisuutta. Saa nähdä miten Häärä tällä kolmannella kerralla pelaa. Kova se on käyttämään hampaitaan varsinkin tilanteissa joissa se on vähääkään epävarma. Ei hirveän toivottava ominaisuus paimennuksessa, mutta katsellaan. Vauvahan tuo (vieläkin) on. Vaatteet on vieläkin kauhistus, tuolla Bäkkäri oli ihan tarpeen, mutta pönttö koetti mieluiten vaan levätä seisaaltaan silmät kiinni, kun eihän puettuna voi pötköttää eikä istua.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti