perjantai 16. maaliskuuta 2018

Lisästressiä netistä

Jos haluat menettää yöunesi ja osan mielenterveyttäsi niin liityppä ihmeessä Facebook-ryhmään Dog Cancer Series Company. Vaikutti alkuun ihan hyvältä, puhetta raaka-ruuan ja joidenkin lisäravinteiden puolesta. Suht harmitonta. Sitten oli puhetta liiallisesta rokotteista (joissain maissa/osavaltioista vaaditaan kaikki rokotteet annettavaksi vuosittain) ja vasta-ainemäärittelyistä. Tästä aattelin kysäistä Eviralta, että jos kyseessä kerran on luotettava menetelmä niin miksi sitä ei käytetä Suomessakin. Ja jos kyseessä ei ole luotettava menetelmä, niin minkälaisen riskin nämä positiivisen vasta-ainemäärittelyn tuloksen saaneet eli sitä kautta monesta paikasta myös rokotusmerkinnän asiakirjoihin saaneet muodostavat muille koirille. Useampi kymmenen kun on sattunut jo silmään sellaisia, jotta matkustavat näyttelyissä, kisoissa ja lomilla ympäri maailmaa. Muutaman mielestä parhaat holistiset eläinlääkärit ovat niitä, jotka laittavat puumerkit ilman rokotuksia tai edes tuota vasta-ainetestiä..

Suosituksena tuolla ryhmässä näkyy olevan vain pentuna otettavat rokotteet ja sen jälkeen ei muuta kuin korkeintaan nämä vasta-ainemäärittelyt eli 'Titer test'. No, tääkin voi olla ihan jees, mutta sivulle tulee jatkuvasti enemmän tarinoita elukoista jotka eivät liiku, syö eikä juo ja joiden vaan toivotaan toipuvan ruokavaliolla, jollain homeopatialla tai lisäravinteella. IHMISET! Tai koirilta on lopetettu kipu/allergialääkkeet tai antibiootit kesken koska niiden pelätään aiheuttavan syöpää. IHMISET!

Mun pitäisi varmaan poistua melkein kaikista faceryhmistä, ei ne aiheuta kun turhaumaa, ahdistusta ja pahaa mieltä. Mutta se tuntuu aina luovuttamiselta, jos kaikki pienemmänkään järjen omaavat poistuu niin mitä sinne jää.. Hihhuleita lietsomaan toisiaan vielä pahempiin hulluuksiin?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti