lauantai 7. syyskuuta 2019

Syyskuu

Viimeiset kaksi vuotta ollaan oltu tähän aikaan viettämässä koiravuoden kohokohtaa eli Onnidogia Himoksella. Tänä vuonna tapahtumaa ei järjestetty, toivottavasti vielä tulevaisuudessa kuitenkin uudestaan.  Olen tykännyt tapahtumasta kovasti, vaikka tietty tahti on kova. Siihenhän voi toki vaikuttaa itse, mutta koska kiinnostavia koulutuksia ja luentoja on ollut niin paljon, aikataulusta tuli väkisinkin aika kiihkeä. Toisaalta kun kaikki tapahtuu liki toisiaan niin kävellenkin ehti aika hyvin vaihtamaan paikkojen välissä. Mutta on ollut helppoa varata vain yksi pitkä pätkä koirille ja koiratieteelle, kun järkkäillä useammalle yksittäiselle luennolle tai koulutukseen kyytejä ja järkkäillä työvuoroja.

Häärä aloitti esine-etsinnän treenailun. Ensimmäiset treenit tehtiin lyhyen nurmen alueelta ensin leluilla ja sitten "käyttöesineillä" ja nyt jo metsäautoteiden rajaamalta umpipuskaiselta nelikulmiolta pienten lelujen kanssa. Seuraavaksi metiköstä niitä käyttöesineitä. Riepu ja Taira on saaneet keskittyä nose-hommiin. Verijälkeä pitäisi koettaa ehtiä myös vetää edes yhdet tälle kesälle. Vieraalle vientiä aloitettiin tiistaina. Ensin Häärä oli sitä mieltä että pitää kiertää maalikeppejä. No, aikansa siinä meni ennen kuin saatiin se uimaan veneelle, jossa ei ollut minua eikä Juusoa. Kyllä se siitä sitten lähti sujumaan. Pitää ensi viikolla tehdä samanlainen treeni, eli mulla on monta esinettä ja vene liikkuu jokaisen viennin jälkeen hitusen kauemmaksi. Ja veneestä tulee hyvää palkkaa.

MM-kisat lähestyy. Liput vielä uupuu. Jospa sieltä jonkun kyydillä pääsisi sunnuntaina pois vaikka vapaaehtoisia ei jonoksi asti ilmestynyt :D Neljä päivää ilman mun koiria. En tiedä olenko koskaan ollut niin pitkään poissa. Ehkä ainoa kerta oli se Islannin reissu.. Miten mä selviän. Minusta ei ois ikinä reissaamaan joka vuosi viikkoja siellä ja täällä ilman koiria. Iskisi kauhea ikävä. Ja huoli siitä miten ne pärjää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti