maanantai 26. helmikuuta 2018

Koiraurheilun suurkeskittymä Kuopioon, uhka vai mahdollisuus?

Ensisijaisesti muutos on minulle aina henkilökohtaisesti uhka. Edut ei paljon paina vaakakupissa, jos oma agiharrastaminen (ainakin treenaaminen) loppuu muutoksen myötä pahimmillaan kokonaan. Tuskin ollaan syksyllä vielä siinä kunnossa että pelkkä kisaaminen pitäis meidät huippuvireessä :D

Tällä hetkellä kun on pullat niin hyvin uunissa, että paremmaksi ei oikeastaan voi muuttua. Lämpimälle vakkarihallille pääsee kävellen, jos näin ajokortittomalle ei ihan aina irtoa kyytejä. Mä treenaan avainmaksulla 45 €/kk näin talvikaudella ihan tuossa mäen alla ja piipahdan Metkalla päiväsaikaan 9 €/puolisen tuntia huipulla pohjalla pinkaisemassa valmiiksi rakennetulla ja numeroidulla radalla hyväkuntoisilla esteillä. Paremmaksi tästä on lie vaikea pistää, mutta se miten paljon yli tämän tulevaisuudessa mentäisiin on arvoitus. Kävelymatkaksi alkaa uuden hallin sijainti olla vähän liian kaukana, mutta olen mä sinne bussillakin kulkenut. Siihen vaan jää Ykkösrastille ja kävelee loppumatkan.

Hintaesimerkkejä nykytilanteesta, en tiedä onko esim. Ponderalla miten agiesteitä tarjolla.

Treenikenttä (tai koko halli?) päiväsaikaan:
M&M Areena       20 €/h
Metka                   18 €/h
Pondera                25 €/h
K9 Center (koko) 15 €/h
Viiksi (ilm. koko) 40 €/h

Ekat on lämpimiä, Viiksi lämmitettävä mutta varsinkin talvella viileä tai jopa kylmä. Haitaria siis riittää. Toivottavasti treenaamisesta ei haluta tehdä vain rikkaiden etuoikeutta, vaan kaikille tuloluokille löytyisi jatkossakin sopiva kerta tai avainmaksu :)

Pitää yrittää ensi maanantaina päästä Hupun kokoukseen kuuntelemaan niitä sen puolen mietteitä ja ajatuksia, vaikka se sattuukin päällekkäin rallyn korvauskerran kanssa. Toivottavasti Sorsasalo säilyy joka tapauksessa niin pääsee jatkossakin treenaamaan myös ulkona.

Mutta olisihan se hienoa saada tänne kunnon kokoisia kisoja, toivottuja tuomareita ja jopa arvokisoja tulevaisuudessa. Lisäksi uusi, huippukuntoinen kenttä ja (toivottavasti) uusimmat ja turvallisimmat esteet kyllä houkuttaa. Yrittäjillekin on mukavampi jakaa kustannuksia ja riskejä ja asiakaskuntakin voi laajentua kun hallilla käydessä tutustuu muihinkin toimintoihin ja samalla reissulla voi heittää eri koirien kanssa eri harrastuksiin liittyvät treenit tai hoidot. Sitten jos joltain rannan yritykseltä vielä lohkeaisi koirakoille reitti rantaan niin että talvella pääsisi lämpälle ja jäähkälle jäälle ja kesällä saisi koirat uitettua niin loistavaa! Parkkitilaa riittää ja mielestäni lenkkimaastotkin ovat ihan hyvät. Jännityksellä odotamme tulevaa ja toivomme parasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti