maanantai 19. helmikuuta 2018

Onnidog 17 la-su

Minun piti nukkua tämä päivä kun eilen nukkumaanmeno meni myöhäiseksi Sillan vikan jakson ja sen surkuttelun vuoksi ja sitten heräsin katselemaan naisten lumilautailun big air karsintaa, naisten freestylen halfpipe karsintaa ja naisten jääkiekkoa.

Sitten tuli jostain mieleen että mä en koskaan tainnut kirjoittaa Onnidogin lauantain ja sunnuntain tapahtumista ja treeneistä mitään. Keskiviikkona aukeaa ennakkoilmo tämän vuoden tapahtumaan joten lie ois aika. Oikeasti lepuutan hermoja kun viimeisimmän tenttiyrityksen tuloksia ei ole tullut vieläkään eikä siis ole mitään käsitystä millon pääsen sitä seuraavan kerran yrittämään. Luentojen muistiinpanot ovat jossain paikassa X, mutta ilmolista meidän koulutuksista sentään löytyi.

Lauantaina aamu oli tarkoitus aloittaa Häärän näyttelytreenillä ja tokon eteenlähetys-koulutuksen kuuntelulla, mutta pidemmät unet ja vähän huono aamuolo veivät voiton. Aloitinkin päivän sitten Krista Karhun Rally-tokon sudenkuopat-luennolla, josta jäin suoraan kuuntelemaan myös Jirka Vierimaan luennon. Sen jälkeen juoksujalkaa Häärän frisbee-kurssille, jossa opeteltiin pari erilaista heittoa, hiottiin heittotaktiikkaa ja koiran oikeaoppista lähetystä frisbeelle. Häärän mielestä ihan huippuhauskaa touhua! Siitä olisi sitten voinut mennä vielä kattelemaan Vierimaan käytännön koulutusta, mutta aiemmat luennot ja huono sää uuvuttivat niin että vetäydyin mökkiin nauttimaan takkatulesta. 

Sunnuntai oli lyhkäinen, mutta tehokas päivä. Aamulla Riepu kävi tomerasti doboilemassa ja se malttoi jopa aika hyvin olla hiljaa ja keskittyä hommiin. Siitä menin kuuntelemaan Juha Parkkisenniemen luentoa, joka oli mukaansatempaava ja mielenkiintoinen, mutta valitettavasti mökin luovutus sattui juuri kesken tuon joten pinkaisin pakkaus- ja siivousavuksi ennen aikojani. Harmitti ja harmittaa edelleen, Parkkisenniemi saisi käydä täällä Savossa päin luennoimassa enemmänkin. Iskettiin koirat ja kamat autoon ja vietiin avaimet pois. Rahallahan ois tietty saanut myöhäisemmän huoneenluovutuksen, mutta.. Kaivelen nuo kaikkien luentojen aiheet ja muistiinpanot niistä joskus myöhemmin.

Sitten päästiin Häärän kanssa Krista Karhun Rallyn puolenvaihdot koulutukseen (tämä sotki meidän eteentulot jostain syystä pitkäksi aikaa :D). Tykkäsin Kristasta tosi paljon, tämmöinen hitaampi ja tyhmempikin ymmärsi mitä milläkin haetaan takaa ja päästiin testaamaan kaikki erilaiset puolenvaihdot. Tässä ois ehkä auttanut se, että koiralla olisi ollut hitusen enemmän kokemusta oikealla puolella työskentelystä, mutta meni se näinkin. Tästä Häärä pääsi vielä tutustumaan flyballiin ja voi että se oli sen mielestä mahtavaa. Viimeisenä koulutuksena oli Tairalla makkararuutu, hyvin sujui sekin vaikka tallaamattomia maastoja ei meinannut enää löytyä mistään. 

Lopussa oli vielä hauska temppurata, jossa koiran piti mennä erilaisten alustojen yli, pari hyppyä, istua, mennä maahan yms. ja jokainen osallistuja sai palkinnon :D Vähän jäi harmittamaan etten osallistunut samaan aikaan järjestettyihin rally-mölleihin. Mutta edelleen, kiva tapahtuma ja tänäkin vuonna ollaan menossa. Vihdoin tarjolla on myös osamaksu-mahdollisuus :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti