tiistai 18. syyskuuta 2018

Onnidog 2018, 1

Ja olipa taas kivaa. Mökki oli huonompi kuin viime vuonna, vaikka kuuluikin samaan hintakategoriaan. Sijainti bueno, pääsin kävellen niin tapahtumakentälle kuin luennoillekin. Tänä vuonna luentoja olikin paljon, vaikka lauantain bh koe söikin Jirkan luennon :/

Torstaina siis ajeltiin Himokseen ja koska mökkkien luovutus oli vasta myöhemmin niin hengailtiin koko porukka ensin autossa. Häärällä oli ensin sosiaalista palkkausta. Se vain innostui siitä kovasti, joten hakkua piti kestää jonkin verran. Koiralle se ei myöskään tuntunut tarkoittavan yrittämisen lopettamista niin kuin lelu ja ruokapalkka, vaan päinvastoin koira tuntui käsittävän sen sellaisena "lisää lisää, yritä vain"kannustamisena. Sen jälkeen Taira pääsi ihanan Houndyn Anitan Takateho-jumppaan. Se olisi tullut tarpeeseen kaikille kolmelle, mutta pitää varata taas yksäriä tänne Kuopioon Anitan uusiin tiloihin niin pääsevät kaikki tosissaan jumppamaan. Tairan mielestä oli huippuhauskaa kiivetä, kavuta ja peruutella asioille. Tuttuja juttuja uudessa ympäristössä ja olin ylpeä kun uskalsin luottaa koiraan ja pitää sitä vieraassa paikassa vieraiden koirien ja ihmisten seassa irti. Ja vielä ylpeämpi kun koira oli luottamukseni arvoinen. Sitten oli Häärällä Nouto-paja. Se yhdistettiin toko-ryhmään ja päästiin siinä treenaamaan kapulan pitoa. Marialta tuli hyvää vinkkiä ja se osti meille treeniin sopivan kapulankin. Tavoitteena oli tosi nopeat pidot ettei koira ehdi tarjota/touhuta muuta. Se kun hetkessä alkoi tehdä käsikosketusta kapula suussa, istua, nostaa etutassuja tai pakittaa. Ja mälvätä :/ Mut hyviä pätkiä saatiin aikaiseksi. Tässä välissä oltiin saatu jo luvattua aiemmin mökin avaimet ja rentoutuminen häämötti ja nurkan takana. Vielä Riepun venyttely, joka saatiin yksärinä kun muita ilmoittautuneita ei tullut paikalle. Riepukin pystyi olemaan irti ja ennen kaikkea hiljaa :O Tehtiin vähän availevia liikkeitä, lämmittelyjä ja jotain hömppää. Sitten kaikki mökkiin uuvahtaneena.

Perjantai aloitettiin Häärän kanssa Jalosen tokolla. Joka oli tietty hauskaa koska ei me olla tokojuttuja tehty enkä edes tiedä mitä kaikkea siellä pitäisi osata. Testailtiin koiran ymmärrystä käskyistä selkä koiraan päin, nopeita maahanmenoja, nopeita luoksetuloja, käytöksen toistetavuutta viiden sarjana. Kysyin sitten neuvoja innokkaan koiran jatkuvaan tarjoamiseen ja siihen että se haluaa suorittaa kaikkien muidenkin käskyt. Hän suositteli meille vahvan puskurikäytöksen rakentamista, eli kun koira alkaa ns. pursuta käytöksiä, pyydän sen vaikka kulkemaan selän takana hetken ja sillä nollaamaan tilanne. Koska tarjoaminen on lähtökohtaisesti hyvä asia, ilman sitä ei rakenneta uusia käytöksiä. On vain tilanteita jossa niitä ei saisi tehdä. Sitten rauhoitutaan. Sitten hipsittiin ensimmäiselle luennolle, eli Jalosen Palkkaamalla palkattomuuteen. Hyvä luento, josta rustasin muistiinpanojakin. Yritän saada ne puskettua tänne. Tosin muistan nyt että osa (ellei kaikki..) viime vuodenkin luennot ovat vielä purkamatta. Uups.

Luennon jälkeen oli Häärällä vielä Karhun rallytokon avon ratatreeni. Suoritettiin ekana, mutta koirapa hyytyi täysin kun lähdössä heitin taskusta lelun kentän laidalle kun se ei siellä taskussa mahtunut olemaan. Seuraaminen niska kenossa taaksepäin ei ollut hirveän hedelmällistä. Piti ottaa alusta ja käydä laittamassa lelu reppuun asti piiloon. Luopumistreeniä kenties luvassa.. Kun tästä selvittiin niin suoritus oli hieno. Mitä nyt en vieläkään vuosien jälkeen ymmärrä koiran enkä itseni linjoja eli törmäilin itse ja törmäytin koiraa kyltteihin. Vauhdinmuutokset oli kuulemma loistavia. Viimeisimmäksi Riepu pääsi kohteisiin ja korokkeisiin. Mariannen kanssa päästiin käyttämään monia Riepulle jo tuttuja jumppavälineitä. Puolipallojen kanssa Riepulla on aina ollut ongelmia ja miettiinkin et onko siellä kropassa jotain vikaa, jos tassun kaltevalla pinnalla oleminen on jotenkin epämiellyttävää. Muuten se oli taas niiiin kiltti, muutamat kommentit piti heittää viereisille kentille, mutta muuten keskittyminen oli hienosti hommissa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti