maanantai 24. syyskuuta 2018

Onnidog18, 2

Lauantaiaamu startattiin hirmuisella jännityksellä. Onneksi ennen BH-koetta oli hakua, jossa koira pääsi touhuamaan ja omistaja sai ajatuksia muualle. Sää oli aika kostea, joten kengät sain metikössä märäksi. Olin alkuun parin muun ukkona ja sitten tehtiin Häärälle alkeistreeniä, jossa ukko huutaa metsästä ja heiluttaa lelua ja piiloutuu ja minä lähetän Häärän löytämään sen. Hyvin löytyi. Sitten tehtiin niin että että yksi huuteli metsästä lelun kanssa, jätettiin se sinne ja laitettiin koira etsimään tien toisella puolella oleva ukko pienen vinkkihuutelun jälkeen. Hyvin etsi kuono apuna molemmat. Sitten meidät laskettiin odottelemaan koetta ja muut ryhmästä jatkoivat treeniä.

Kokeesta kirjoitin jo aiemmin. Tulokset ei ole muuten vieläkään koiranetissä.. Hmm. Kokeen takia missasin Jirka Vierimaan luennon Perustekniikoita pidemmälle - Kohteet ja luopuminen. Mutta ehdin onneksi Miiran loistavalle Koiran elekieli ja stressi luennolle juuri kokeen jälkeen hikisenä mutta hymyissä suin :) Luennolta piti livistää ikävä kyllä vähän ennenaikaisesti että ehdin Tairan kanssa kohteisiin ja korokkeisiin. Taira oli tosi pätevänä ja saatiin tunnin pitäjän FinAnimalWorksin Mariannen kanssa nauraa ja ihmetellä mummon juttuja. Ei tarvinnut unta houkutella mökissä, sammuin kuin saunalyhty.

Sunnuntaina on aina vähän hätä, kun pitäisi ehtiä viimeisille tunneille ja luennoille ja kuitenkin saada omalta osalta siivottua mökkiä ja pakattua kamppeet koska luovutus on 12.00 ellei halua maksaa yli 50 € neljästä tunnista :D Mun lähtöpäivä oli täynnä luentoja. Ensin Miiran Rähjäämätön ja arkailematon koira Bat 2.0 (loistavuutta) ja sitten heti perään pienen pakollisen jaloittelun ja evästyksen jälkeen Jari Kantoluodon tunteista tekniikkaan (myöskin loistavuutta). Ainoa tuntina ennen kotiinlähtöä oli Häärälle frisbeetä. Viimein opin edes alkeellisesti ajoittamaan heittoja ja heittämään niin että koira saa kopin, jopa ilman sitä hirveän hienoa mutta rankkaa ilmapomppua. Ostokset toki tuli myös suoritettua. Noutokapulaa, pururullia ja luita ja muita herkkuja. Väsyneet koirat autoon ja kotia kohti. Ja olin minäkin väsynyt. Neljä päivää vieraita ihmisiä ja sosialisointia ja hirmuinen jännitys kokeesta. Innokkaana ja toiveikkaana ensi vuoden odotukseen. Mahtava tapahtuma.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti