perjantai 13. joulukuuta 2019

Ensimmäinen lentää pesästä

Marshall lähtee tänään 😭


Nyt on meidän alkuun niin hyvämahaisilla mahojen kanssa ongelmaa. Ensin menivät viimeisimmästä madotuksesta vesivellille (Canex), tilanne rauhoittui ilman taikatemppuja, mutta nyt iski silmätarkin jälkeen kaikkiin joku. Ajattelin että pukkasi vähän stressiä kun oli ensimmäinen noin pitkä reissu, laajentavat tipat ja kaikki. Mutta tää vaan jatkui vaikka saivat viikon tauon jälkeen taas Caniusta. Tänään oli pakko antaa periksi ja keittää riisiä. Sekaan heitin vähän broiskua, toiseen satsiin menee sit nautaa. Seuraava madotus hoituu Axilurilla, huonoon saumaan sattuu kyllä nyt. Paikkailen kotiin lähteville tabut matkaan, saavat muutaman päivän enemmän aikaa pikkumasuille rauhoittua kun en madota niitä tässä ennen maailmalle lähtöä.


Tosin eikö se uusiin koteihin lähtö yleensä laita mahat sekaisin joka tapauksessa. 😅 Ajattelin vaan että sellaisen matokuurin takia vettä ulos pukkaavan pennun kanssa ei ole kiva ajella pitkiä kotimatkoja. Iisalmi, Rovaniemi, Seinäjoki.. Toivotaan joka tapauksessa että sietäisivät Axiluria paremmin kuin sitä viimeistä Canex-annosta. Kaveri laittoi että hänen pennulleen oli tullut Canexista lievä suolistotulehdus 😥

Ja asiaan. Maanantaina pentutarkit ja sirutus. Löytyi viisi kivestä, Tedillä ja Barneylla molemmat, Marshalilla yksi ja Ranjitilta ei löytynyt yhtään. Jospa ne tuolta rasvavarastoista kuitenkin pullahtaisivat vaikka siinä 3-4 kk iässä kuten Häärän puolella on muutamilla uroilla ollut tapana. Muuten täydellisiä koiranalkuja.


Tiistaina sitten ajeltiin Jyväskylään silmätarkkiin. Ei tarvinnut huolehtia pentujen raffista kohtelusta, siksi sinne. Jos ei oteta huomioon Ranjitin ja Barneyn sitkeää oopperatreeniä niin reissu sujui täydellisesti. Kaikkien näkimet kunnossa.

Häärältä tulee vielä maitoa mutta ei se vapaaehtoisesti anna imeä. Se viettää aikansa lähinnä sohvalla tai sängyssä ja koettaa sieltä leikitään pentuja. 😜


Sini kävi huoltamassa meidän isot ja kylläpä siellä olikin huollettavaa. Tammikuussa heti uusiksi. Sinne onkin Häärälle myös osteopaatin aika. Kyllätäätästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti