lauantai 3. kesäkuuta 2017

Häärän agitaso kesäkuun alku

Pistetään itsellenikin muistiin vähän mitä penska jo agissa "osaa". Hyppyjen rimat 40 cm. Mitä matalammalla ovat, sitä enemmän räiskii rimoja ja tuijottaa vaan minua.

- Takaakierrot ovat todella vahvoja. Jos niitä pääsee tekemään yhden, koko lopputreeni saattaa mennä sen korjaamiseen. Ei auta huudella hyppy eikä eteen, Häärä on varma että kyseessä on tyhmän ihmisen virhe ja ihminen tarkoittaa huutaa takaa/kierrä :D

- Putkiin irtoaminen/putkilukitukset toimii.

- Pakkovalssit vaikeita

- Saksalaiset toiseen suuntaan (en just muista kumpaanko) vaikeita. 

- Poispäinkäännöt hyvällä mallilla. Persjätöt toimii jos niitä vaan ehtii ajoissa tekemään. Samoin valssit.

- Eteenlähetykset toimivat joskus loistavasti (koira menee kolme hyppyä ja putkeen kunhan muistan paikaltani vain huudella eteen eteen eteen) ja joskus maltti riittää vain yhdelle tai kahdelle hypylle irtoamiseen.

- Käännökset ovat ikään ja kokemukseen nähden huipputiukkoja jo nyt 95 % tapauksissa. Ei paljon linjat valu.

- Sylkkäreitä on treenattu aika paljonkin, en vaan vieläkään ihan tiedä missä mä ehtisin niitä käyttää :D

- Japskit lukee hyvin, kunhan ohjaaja merkkaa käännökset napakasti.

- Häärä on puuhannut vaan ensimmäistä ja viimeistä keppiväliä. En ole vieläkään varma millä metodilla noita sitten alkaa oikeasti opettamaan kun ikää on riittävästi.

- Rengasta olen tehnyt puhtaasti sheippaamalla. Ensin matalalla ja nyt täyskorkealla. Mutta ei todellakaan vielä asiaa tehdä sitä radan osana..

- Pituutta on tehty muistaakseni kahdella palikalla, voisi varmaan hyvinkin lisätä jo kolmannen.

- Muuria tehty minikorkeudella, sujuu. Pitäisi vahvistella sitäkin ihan erillisenä esteenä ja pikkuhiljaa korotella.

- Pussi on vaarallinen, tulee sellaisella vauhdilla että pelkään tosissani että tulee kolmessa osassa sieltä ulos. Koira ei pelkää, ohjaaja pelkää. Täytyy panostaa siihen että sieltä juostaan aina suorassa ulos eikä kammeta pussin sisällä ohjaajan puolelle.

- Kontaktit. Häärä osaa pakittaa puomin ja A:n alastulolle. Puomia on tehty myös ottamalla alastulo maahan ja juoksutettu siitä. Lisäksi ollaan tehty muutaman kerran madalletttua puomia hitaasti ja kävelty normipuomia nameja siltä syöden. En tiedä tästäkään millä metodilla asiat sitten oikeasti opetetaan. Riepu ja Taira vaan aluksi käveli puomia ja saivat palkan kun osuivat alastullessaan kontaktialueelle eli vaan tulivat alas asti. Sitten vähitellen lisättiin vauhtia. Häärän vauhti on jo nyt aloittaessa niin erilainen että tämä mulle tuttu ja turvallinen tapa ei varmasti enää toimi. Keinuun ollaan tutustuttu sen verran että madalletun keinun alastulopuolella ollaan pelattu bang-peliä, eli Häärä painaa tassuilla keinun alas ja hyppää kontaktialueelle. Äänen kanssa ei siis pitäisi tulla ongelmia :)

Suuntia pitäisi alkaa harjoitella!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti