perjantai 2. kesäkuuta 2017

'Kesän' alkuja

Pitkä hiljaisuus. Maaliskuussa oli pitkä työputki eikä töiden ja koirahommien lisäksi jaksanut kirjoitella. Ja sitten olikin jo vaikea palata.

Treenattu kuitenkin on. Häärän ensimmäinen paimennuskurssi on käynnissä ja voi piru että tuo koira on (siinäkin) taitava. Jopa niin taitava että luulee että siinä ei muuta tarvitakaan kuin hänet ja lampaat. Viimeksi aloinkin sitten vaatimalla muistutella että lampaat ovat minun ja Häärä tekee töitä mulle. Vaikeaa on kun ei itsekään aina ihan tiedä mitä on tekemässä. Ja sitten pitäisi silti osata ohjata koiraa :D

Ollaan Häärän kanssa myös ekalla jälkikurssilla ja sielläkin se menee tosi hyvin. Namit ei enää kelpaa jäljeltä juuri lainkaan, syö ehkä muutaman. Ollaan tehty suoraa jo normaalilla askelluksella, kulmia ja viimeksi tarkemmalla tallauksella eka siks sakki.

Agilityssä penskalla menee jo lujaa. Itseluottamusta on niin paljon että rataa voi Häärän mielestä suorittaa itsenäisesti myös ohjaajan juostessa jossain ihan muualla. Tää ei kyllä arjessakaan ole mikään kiltti pieni bortsu, vaan napakka resursseista tarkka nartun alku. Juoksuja oottelen kovasti, saisi niitä kuvausaikataulujakin mietittyään tarkemmin.

Entäs muut koirat.. Riepu on ollut kisatauolla eli ahdistaa kun ei saa kisata. Se treenaa aksaa noin kerta viikkoon. Kaikki koirat jumppaa ja Taira rallyilee. Tosin KÄRPÄSFOBIA-sesonki on ovella eikä kipuiluun ole vieläkään saatu selvyyttä. Gabapentin menee nyt liuoksena, toivottavasti se tekisi koirasta kivuttoman. Kisatahan tuo ei edes tuon lääkityksen kanssa saa, mutta kyllä toi yhteinen tekeminen vaan ois jokaisen koiran kanssa tärkeää.

Sää on täyttä paskaa. Jospa saataisiin kompensaationa edes pitkä ja lämmin syksy. Mitään ei ole vieläkään voinut istuttaa ulos :(

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti